•  

  Waards Rund Saucijzenbroodje
  Sinds een aantal jaren maken we onze saucijzenbroodjes met het gehakt van het Waards Rund. Het Waards Rund graast in de Snelrewaard langs de Hollandse IJssel. De 100% rundvlees saucijzenbroodjes kruiden wij lekker volgens eigen recept. Inmiddels is broodje een topper in ons assortiment !
  Oudewaters Bakkie Gebakkie
  Dit heerlijke gebakje bestaat uit een soes gevuld met mokkaparfait, met daarin cake doordrenkt met Het Oudewaters Bakkie (een koffielikeur van de plaatselijke slijterij), en als afwerking een toef slagroom en cacao. Dit is echt snoepen !
  Oudewaterse Kus
  Onze absolute topper is de Oudewaterse Kus, een verleidelijke (of verraderlijke) combinatie van chocolade, hazelnoot en butterscotch. We maken de kus alweer een aantal jaren en er wordt sindsdien heel veel gekust in Oudewater en omstreken.
  Geelbuikje
  Ons populairste koekje is het Geelbuikje,  een erg smakelijk roomboter koekje met een geel fondant laagje. We kunnen het geelbuikje  ook in een trommeltje verpakken, leuk om weg te geven! In de trommel doen we ook een uitleg over de naam: Oudewaternaren hebben de bijnaam Geelbuik.  Deze naam is ontstaan in de tijd dat er in de omgeving van Oudewater veel hennep werd geteeld.  Bij de verwerking tot touw werd het voorschoot dat de touwslagers droegen ter hoogte van de buik geel. Vandaar de naam Geelbuik. De tekst hebben we in meerdere talen, de trommels gaan de hele wereld over…

  Brood- en banketbakkerij Stijnman / Korte Havenstraat 6 - 3421 AG Oudewater / 0348 561279 / info@bakkerijstijnman.nl